Θεραπεία Ευρυαγγειών – Τι είναι – Θεσσαλονίκη
35
page-template-default,page,page-id-35,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΩΝ

Ως ευρυαγγείες χαρακτηρίζονται τα επιφανειακά, μικρά, διευρυμένα τριχοειδή αγγεία που εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος του προσώπου και του σώματος. «Προτιμούν» κυρίως τις γυναίκες.

Οι ευρυαγγείες είναι μικρές παθολογικές φλέβες, οι βαλβίδες των οποίων έχουν υποστεί βλάβη με αποτέλεσμα το αίμα να ρέει σε αντίθετη κατεύθυνση και να τις διογκώνει. Έχουν διάμετρο από 0,1 – 1χιλιοστά και κόκκινο, μπλε ή ιώδες χρώμα. ανάλογα με την περιεκτικότητα τους σε φλεβικό ή αρτηριακό αίμα, ενώ διαφέρουν ως προς το σχήμα.

Οι ευρυαγγείες δημιουργούνται στο πρόσωπο κυρίως από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.  Στα πόδια, μπορεί να είναι αποτέλεσμα φλεβικής ανεπάρκειας (κιρσοί, φλεβίτιδα), γενετικής προδιάθεσης, συστηματικής χρήσης κορτικοστεροειδών, ορμονικών αλλαγών του οργανισμού ή της λήψης οιστρογονοθεραπείας. Οι εξωγενείς επιβαρυντικοί  παράγοντες είναι: παρατεταμένη ορθοστασία, καθιστική στάση, αυξημένο βάρος, έλλειψη σωματικής άσκησης, κ.α.

 

Θεραπεία ευρυαγγειών στο πρόσωπο και στο σώμα

 

Το πρόβλημα των ευρυαγγειών είναι κατ΄ εξοχήν αισθητικό.

Η Δερματολόγος Δρ. Μπέττυ Λαζαρίδου, αντιμετωπίζει τις ευρυαγγείες με εξελιγμένο τύπο laser (YAG laser). Το laser λειτουργεί βάσει της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης που εξουδετερώνει τόσο τις λεπτές ευρυαγγείες, όσο και τις ανθεκτικότερες ευρυαγγείες, που είναι βαθύτερες, πλατύτερες και με παχύτερα τοιχώματα.

Η θεραπεία έχει άριστα αποτελέσματα. Οι ευρυαγγείες εξαφανίζονται χωρίς σημάδια και δεν επαναδημιουργούνται στα ίδια σημεία.