Τι είναι οι Μεσοθεραπείες | Θεσσαλονίκη | Μπέτυ Λαζαρίδου
31
page-template-default,page,page-id-31,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ως μεσoθεραπεία χαρακτηρίζεται η ιατρική πράξη της απευθείας εισαγωγής διαφόρων ουσιών στο μεσαίο στρώμα (χορίο) του δέρματος, δηλαδή στον ενδιάμεσο ιστό ανάμεσα στην επιδερμίδα και το υποδόριο λίπος. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται μόνο με ειδικές, πολύ λεπτές βελόνες που εισέρχονται στο δέρμα σε υπερβολικά μικρό βάθος.

Η μεσοθεραπεία αποτελεί αντιγηραντική ασπίδα προστασίας για το πρόσωπο τον λαιμό, τα χέρια, το ντεκολτέ και άλλα σημεία του σώματος. Σε ειδικές περιπτώσεις όπως τοπικό πάχος, κυτταρίτιδα, χαλάρωση στα πόδια ή στην κοιλιά μεσοθεραπεία εφαρμόζεται και σε αυτές τις περιοχές. Αντιμετωπίζει εκτός από την αφυδάτωση του δέρματος, την απώλεια σφρηγιλότητας/χαλάρωσης, τις δυσχρωμίες/πανάδες, το τοπικο πάχος και την κυτταρίτιδα.

 

Αποτελεί μία άριστη, ενέσιμη, μη επεμβατική λύση για την βαθιά ενυδάτωση, την αναζωογόνηση και σύσφιξη του δέρματος του προσώπου και του σώματος. Επαναφέρει τη χαμένη ελαστικότητα της επιδερμίδας, έχει ως αποτέλεσμα ένα υγειές και σφριγηλό δέρμα.

 

Η μεσοθεραπεία περιλαμβάνει την ενεργοποίηση του οργανισμού μέσω μικροσκοπικών τραυματισμών της μεσαίας στοιβάδας του δέρματος ώστε να προκληθεί διέγερσή της. Στη συνέχεια γίνεται η έγχυση μίας θρεπτικής ουσίας για πολύ καλύτερη απορρόφηση.

 

Υπάρχουν διαφορετικές θρεπτικές ουσίες τις οποίες η Δερματολόγος Δρ. Μπέττυ Λαζαρίδου χρησιμοποιεί για την εφαρμογή μεσοθεραπειών, αναλόγως των αναγκών κάθε ατόμου. Τέτοιες είναι «κοκτέιλ» με Υαλουρονικό Οξύ, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία.

 

Επίσης, εξαιρετικά αποτελέσματα έχει η αυτόλογη μεσοθεραπεία με PRP.

 

 Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 20 με 30 λεπτά και εξαρτάται από την έκτασης της περιοχής του σώματος στο οποίο θα εφαρμοστεί. Πριν από την εφαρμογή γίνεται χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας.

Η θεραπεία επαναλαμβάνεται αναλόγως της ένδειξης, θέμα για το οποίο θα σας μιλήσει κατά την κλινική εξέταση του δέρματός σας η ιατρός.

Οι μεσοθεραπείες είναι απόλυτα ασφαλείς θεραπείες με πιστοποιημένα υλικά που δεν εγκυμονούν κανένα κίνδυνο.

Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση. Τα αποτελέσματα είναι σταδιακά και εντυπωσιακά.