Μεσοθεραπεία με PRP | Θεσσαλονίκη | Μπέτυ Λαζαρίδου
32
page-template-default,page,page-id-32,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ PRP ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Η μεσοθεραπεία με PRP είναι πολύ ισχυρή και αποτελεσματική μεσοθεραπεία. Έχει εξαιρετική εφαρμογή στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ.

Το PRP (Platelet Rich Plasma) είναι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια. Μία από τις ιδιότητες των αιμοπεταλίων είναι να συμμετέχουν στην επιδιόρθωση των βλαβών που συντελούνται στον οργανισμό, εκκρίνοντας περισσότερα από 800 είδη πρωτεϊνών.

 

Η προκλητή ενεργοποίηση και η ενίσχυση των αιμοπεταλίων προκαλεί την τοπική απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων οι οποίοι προάγουν:

  • την αγγειογένεση άρα και την καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση του δέρματος
  • τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος
  • την προσέλκυση και συγκέντρωση νέων ινοβλαστών -κυττάρων υπεύθυνων για την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος – μόρια αναγκαία για την διατήρηση της σφριγηλότητας και ενυδάτωσης της επιδερμίδας μας.

 

Η μέθοδος PRP βήμα – βήμα

 

  • Παίρνουμε από τον ασθενή αίμα
  • Προχωράμε σε φυγοκέντρηση του αίματος και απομόνωση του πλάσματος, το οποίο είναι γεμάτο με αιμοπετάλιαθρεπτικά συστατικά, βιταμίνεςηλεκτρολύτες κ.α.
  • Εμπλουτίζουμε με βιταμίνες το πλάσμα για να ενεργοποιηθεί κι ενισχυθεί.
  • Εγχέουμε το πλάσμα στα σημεία του προσώπου που έχουν ανάγκη ενίσχυσης.

 

Η θεραπεία προσώπου με PRP προσφέρει άμεση και εντυπωσιακή αναγέννηση του δέρματος εσωτερικά, αύξηση του πάχους του και εξάλειψης της φθοράς, των ρυτίδων, των πτυχώσεων σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ.

 

Είναι μία απλή και ανώδυνη διαδικασία. Επιπροσθέτως, επειδή το πλάσμα του αίματος προέρχεται από το αίμα του ίδιου ατόμου, δεν προκαλεί υπερευαισθησία ή αλλεργία και είναι απολύτως ασφαλές.

 

Μετά την αιμοληψία ενός ή δύο φιαλιδίων από την Δερματολόγο, με ειδική διαδικασία φυγκέντρησης, γίνεται διαχωρισμός των συστατικών του αίματος,  από τα οποία λαμβάνεται το πλάσμα με τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια που συγκεντρώθηκαν στο επάνω μέρος.

Με την προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων (DNA activator) και ιόντων ασβεστίου, εγχαίονται με πολλαπλές ενέσεις εντός του χορίου του δέρματος και σε όλη την έκταση της υπό θεραπεία περιοχής. Οι αυξητικοί παράγοντες από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες (όπως οι VEGF, FGF, PDGF, IGF, EGF), οι οποίοι έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν θετικά την κυτταρική ανάπτυξη, την αγγειογένεση, την αναγέννηση του κολλαγόνου και την αναδιαμόρφωση – ανάπλαση του χορίου, συμβάλλοντας στη διόρθωση των δραστηριοτήτων των μελανοκυττάρων, στην παραγωγή υαλουρονικού οξέος από τον ίδιο τον οργανισμό, στην επαναδόμηση της υγείας του δέρματος και στην ενυδάτωσή του.

Προσφέρουν άμεση και εντυπωσιακή αναγέννηση του δέρματος εσωτερικά, αύξηση του πάχους του και εξάλειψης της φθοράς, των ρυτίδων, των πτυχώσεων σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, αλλά και σε άλλα επιλεγμένα σημεία του σώματος.

Είναι μία απλή και ανώδυνη διαδικασία. Επιπροσθέτως, επειδή το πλάσμα του αίματος προέρχεται από το αίμα του ίδιου ατόμου, δεν προκαλεί υπερευαισθησία ή αλλεργία και είναι απολύτως ασφαλές.