Κλινική δερματολογία - Θεσσαλονίκη - Μπέτυ Λαζαρίδου
22
page-template-default,page,page-id-22,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος είναι η ιατρική ειδικότητα που έχει ως επιστημονικό πεδίο τις παθήσεις του δέρματος, των νυχιών, των μαλλιών και των βλεννογόνων. Είναι δηλαδή ο κατ΄ εξοχήν ειδικός για το δέρμα και οι σπουδές αυτές, αναλόγως του ιατρού, εμπλουτίζονται με περαιτέρω μετεκπαιδεύσεις και εξειδικεύσεις π.χ στην δερματο-ογκολογία, στην αισθητική δερματολογία, στην παιδο-δερματολογία, κ.α.

Η κλινική εξέταση αποτελεί την κορυφαία πράξη για ορθή αντιμετώπιση κάθε δερματικού προβλήματος, είτε αφορά σε πάθηση, είτε αφορά σε αποκατάσταση της γήρανσης του δέρματος. Διότι σε κάθε άνθρωπο η ποιότητα του δέρματος διαφέρει, διότι πολλά εξανθήματα μοιάζουν αλλά δεν αφορούν στις ίδιες παθήσεις, διότι η κληρονομικότητα, το περιβάλλον και οι συνθήκες ζωής επηρεάζουν καταλυτικά τις δερματολογικές αντιδράσεις.

Ο συνεχής έλεγχος των σπίλων (ελιές) από ανθρώπους κάθε ηλικίας, ειδικά στην Ελλάδα, αποτελεί ένα ξεχωριστό πεδίο προληπτικής ιατρικής που κυριολεκτικά σώζει ζωές και κανένας δεν πρέπει να αμελεί. Η Δερματολόγος είναι αυτή που θα αποφανθεί ποιες ελιές είναι ακίνδυνες, ποιες μπορούν να απομακρυνθούν με laser, ποιες πρέπει να αφαιρεθούν με δερματοχειρουργική ή να ελεγχθούν περαιτέρω και εάν πρέπει, θα παραπέμψει σε άλλο ιατρό.

Η αν. Καθηγήτρια Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας Δρ. Μπέττυ Λαζαρίδου, με μεγάλη εμπειρία στην Κλινική Δερματολογία, αντιμετωπίζει με σύγχρονες θεραπευτικές τεχνικές και φαρμακευτική αγωγή τις παρακάτω δερματολογικές παθήσεις (αλφαβητικά):

Ακμή

Αλωπεκίες - Τριχόπτωση

Αυτοάνοσα νοσήματα

Δακτυλιοειδές κοκκίωμα

Δερματίτιδες

Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα

Δοθιήνας (Καλόγερος)

Έρπης απλός

Έρπης ζωστήρας

Ερυσίπελας

Θυλακίτιδα

Κνίδωση-Αγγειοοίδημα

Κνησμός ( φαγούρα)

Λεύκη

Μέλασμα ( Μελαγχρωματικές κηλίδες)

Μολυσματικό κηρίο

Μυρμηκίες

Ομαλός Λειχήνας

Ονυχομυκητιάσεις

Παρασιτική κνήφη (Δήγματα εντόμων)

Ποικιλόχρους πιτυρίαση

Ροδόχρους νόσος

Σπίλοι καλοήθεις και καρκινικοί

Υπεριδρωσία

Φαρμακευτικό εξάνθημα

Φωτοδερματίτιδα

Ψώρα

Ψωρίαση