Δερματο-ογκολογία – Αντιμετώπιση καρκίνου του δέρματος – Θεσσαλονίκη
24
page-template-default,page,page-id-24,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

ΔΕΡΜΑΤΟ-ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Κάθε σπίλος (ελιά) ή χρωματική κηλίδα στο δέρμα του προσώπου και του σώματος, ακόμη και μέσα στα μαλλιά ή κάτω από τους όνυχες, είναι ένας όγκος. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι ανησυχητικό ή ότι πρέπει να αφαιρεθεί. Υπάρχουν καλοήθεις και κακοήθεις δερματικοί όγκοι, αλλά υπάρχουν και καλοήθεις που σταδιακά εξαλλάσσονται σε κακοήθεις.

Γι΄ αυτό, είναι απολύτως αναγκαίο σε τακτά χρονικά διαστήματα να γίνεται από τον Δερματολόγο ολοσωματική δερματοσκόπηση/ χαρτογράφηση, ώστε να υπάρχει αρχείο των αλλαγών που επέρχονται. Κάθε άτομο, ακόμη και τα παιδιά, αναλόγως του ιστορικού που θα ληφθεί και της κλινικής εκτίμησης, θα λάβει συγκεκριμένες οδηγίες από τον Δερματολόγο για το πόσο συχνά πρέπει να εξετάζεται. Τις οδηγίες αυτές θα πρέπει να τις τηρεί απαρέγκλιτα, για την προσωπική του ασφάλεια.

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ. Μπέττυ Λαζαρίδου, εξειδικεύεται στη δερματολογική ογκολογία για την πρόληψη και έγκαιρη θεραπεία του δερματικού καρκίνου.

Καλοήθεις δερματικοί όγκοι

Κέχρια

Ξανθελάσματα

Σμηγματογόνα αδενώματα

Συρριγγιώματα

Κερασοειδή αιμαγγειώματα

Σμηγματορροικές υπερκερατώσεις

Σπίλοι

Εφηλίδες

Ακτινικές υπερκερατώσεις

Θηλώματα

Πυογόνα κοκκιώματα

Συνηθέστερες κακοήθεις (καρκινικές) δερματικές παθήσεις είναι:

Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα

Ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα

Μελάνωμα